3 lucruri de făcut înainte de a pleca din țară

Tot mai mulți oameni decid să se mute cu traiul într-o altă țară. Motivele sunt diverse, dar majoritatea pleacă în căutarea unui trai mai decent. Plecarea din țară nu este o decizie tocmai ușoară și aduce după sine un șir lung de întrebări.

Pentru o tranziție cât mai ușoară dintr-o țară în alta, mai întâi de toate trebuie să ne punem câteva întrebări cu privire la ce trebuie să facem încă fiind acasă pentru a ne stabili cât mai ușor într-o nouă țară. Iată 3 lucruri de știut și de făcut înainte de a pleca din țară:

1. Verifică ce fel de CV-uri se folosesc în țara în care pleci și pregăteste câteva variante pentru diferite poziții care te-ar interesa atunci cand ajungi acolo.

Pare simplu și banal, dar de fapt când pleci într-o nouă țară ai foarte multe lucruri de făcut și cauți sa obții un loc de muncă cât mai rapid. Dacă nu ești pregătit, bineințeles pierzi mult timp.

Procesul de selectare a noilor angajați poate să dureze până la câteva luni. În cazul în care vii cu CV-urile pregatite, bineînțeles ai posibilitatea să aplici pentru diverse locuri de muncă din primele zile și respectiv să obții o un post cât mai devreme posibil.

2. Solicită de la foștii anagajatori / parteneri din țară scrisori de recomandare.

Fiind recent venit în o nouă țară, potențialii angajatori nu cunosc nimic despre tine și respectiv nu cunosc nici una din companiile pentru care ai lucrat. Cu toate acestea, ei au nevoie de careva confirmări precum că ai fost un angajat bun in trecut. Scrisorile de recomandare pot deschide multe uși atunci când ești nou venit în țară.

Chiar dacă nu ai fost un angajat calificat, oricum încearcă să obții o scrisoare de recomandare. În multe țări, inclusiv Germania si SUA, fiecare angajator este obligat sa ofere angajaților scrisori de recomandare chiar și pentru munca necalificată. Respectiv, acești angajatori sunt obișnuiți cu ideea de a primi scrisori de recomandare atunci când primesc CV-ul și scrisoarea de motivare.

3. Caută grupurile on-line a comunităților concetățenilor din regiune

Grupurile on-line pot fi adevărate surse de informare. Acolo o să poți citi despre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă concetățenii stabiliți în regiunea dată și posibile soluții. Astfel o să fii mai pregătit pentru ceea ce te așteaptă și o să știi unde să te adresezi pentru a afla cum alții s-au descurcat în situații similare.

Care alte lucruri gândite și pregătite acasă v-au simplificat tranziția într-o nouă țară?

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Sursa foto: http://www./img.buzzfeed.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s