Unde găsim oferte de muncă calificată fiind în străinătate?

Ai ajuns peste hotare și bineînțeles ai nevoie de un loc de muncă.
Unde găsim oferte de muncă calificată?

1. Portaluri specializate

În fiecare țară sunt portaluri pe care găsiți oferte de muncă calificată.
Iată câteva din cele mai populare:

http://www.indeed.com

Indeed este un portal foarte apreciat în o mulțime de țări. Pentru a accesa ofertele de muncă postate pe Indeed pentru o anumită țară, scriem în bara de căutare a Google: Indeed și numele țării care ne interesează. Spre exemplu, dacă scrieți pe Google: „Indeed Deutschland”, primul rezultat va fi acesta: https://de.indeed.com/. Accesați link-ul, scrieți orașul în care căutați o oferta de muncă și o să primiți o listă detaliată cu toate ofertele de lucru disponibile în orașul dat.
Portal asemănător:
http://www.monster.com

2.Portaluri care aparțin agențiilor de stat

În Germania o altă sursă unde puteți găsi oferte de muncă este pagina web a Agenției pentru Lucru (Arbeitsagentur).
http://jobboerse.arbeitsagentur.de/

3. Paginile Web a companiilor pentru care doriți să lucrați

O metodă foarte eficientă ar fi să accesați paginile web a marilor companii din regiune și să verificați acolo dacă au careva oferte de muncă. Multe companii mari au propriul portal prin care puteți aplica. În Germania, spre exemplu, companii precum Bayer, BMW, Wolksvagen primesc aplicațiile prin intermediul portalului de aplicare. În SUA chiar și companiile mici o să ceară deseori sa aplici pentru pozițiile disponibile doar prin intermediul propriilor portaluri.

4.Vizitați companiile pentru care doriți să lucrați

O altă metodă, mai puțin obișnuită pentru noi, este să mergi direct la compania care te interesează și să întrebi dacă au careva poziții disponibile. Această metodă este potrivită în mare parte pentru companiile / organizațiile mici și mijlocii. Departamentele de Resurse Umane a acestor companii nu se confruntă de obicei cu un volum de lucru foarte mare și sunt deschise pentru a primi persoane interesate să lucreze în companiile / organizațiile date. Nu uita să iei cu tine și un CV, scrisori de recomandare, certificate etc.

Succese mari și nu ezitați să scrieți în comentarii dacă cunoasteți și alte resurse sau metode de a găsi oferte de muncă calificată peste hotare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s