Cum elaborăm un CV în format Europass?

Suntem acasă sau peste hotare, la un moment dat cu toții căutăm sau am căutat un loc de muncă. Cel mai important instrument pentru această misiune este CV-ul. CV-ul este a doua noastră față, respectiv trebuie să fie impecabil, indiferent cât de multă sau puțină experiență avem. Un CV bine structurat indică angajatorului că suntem cu adevărat interesați în găsirea unui loc de muncă și că avem o atitudine serioasă față de ceea ce facem.

Am văzut CV-uri a unor persoane cu multă experiență și perfect calificate, dar CV-urile acestora au fost aruncate hăt de parte pentru că nu erau normal structurate sau conțineau greșeli gramaticale. Deci, indiferent de postul pe care îl țintim, CV-ul nostru trebuie să aibă un aspect profesional.

În cele ce urmează o să vedem cum elaborăm un CV în format Europass, cel mai des utilizat și solicitat format la nivel European. Cei de la Europass oferă o platformă foarte simplă, prin intermediul căreia ne completăm CV-ul pas cu pas, și în cele din urmă îl descărcăm perfect structurat.

Iată cum facem acest lucru:
1. Accesăm pagina web: https://europass.cedefop.europa.eu/editors/ro/cv/compose. Aici o să avem posibilitatea să alegem limba de completare a CV-ului. Pentru ușurință, în cazul nostru, am ales limba română. Din imagine, putem vedea mai multe categorii de informații care urmează a fi completate. Dăm click pe butonul Completați și introducem informația necesară. Pe câmpul din partea dreaptă a paginii o să vedem diverse sfaturi pentru completarea CV-ului. Ținem cont de acestea.

screenshot-5

2. După ce am completat toate câmpurile, dăm click pe butonul Descărcați, pe care îl găsim pe partea dreaptă a paginii. O să avem opțiunea de a descărca CV-ul în diverse formate. Varianta finală, pe care o transmitem potențialilor angajori o descărcăm în format pdf.

Țineți cont de faptul că în completarea CV-ului, nivelul de cunoaștere a limbilor străine îl indicăm pe baza autoevaluării. Respectiv, nu este obligatorie prezentarea certificatelor care confirmă un anumit nivel de cunoaștere a limbilor străine. Cu toate acestea, trebuie să fim onești, întrucât angajatorul în cadrul interviului sau mai târziu o să ne testeze abilitățile de lucru și comunicare în limbile străine indicate.

fotorcreatedUn alt element important este fotografia pe care o încărcăm în CV-ul nostru. Chiar dacă informația aceasta se repetă la fiecare pas, mai menționăm o dată: Fiți atenți cu fotografia pentru CV! Fotografiile de la plajă sau petreceri, cât de mult ne-ar plăcea nouă, nu au locul în CV. Iată câte un exemplu de fotografie nepotrivită și potrivită pentru CV.

Un ultim element demn de menționat este adresa noastră de e-mail. Probabil mulți încă mai folosesc adrese de e-mail din coplilărie precum: pisicuta55@yahoo.com sau eu.thebest@yandex.ru. În nici un caz nu indicăm astfel de adrese în CV-ul nostru și nici nu expediem CV-ul de pe adrese de acest gen. În cel mai bun caz, o să provocăm doar niște zâmbete în departamentele de Resurse Umane. Poziția spre care ținteam, va fi obținută de un oarecare cu adresa de e-mail: alex.alexandrescu@gmail.com.

Succese mari tuturor și nu ezitați să ne scrieți în comentarii dacă aveți întrebări sau sugestii.

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

SURSE FOTO:
http://www.istockphoto.com
https://www.elirstudiophoto.fr
https://www.seek.com.au

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s