Resurse utile pentru a învăța limba germană fără profesor

Venind în Germania, mulți înțelegem din start că fără a cunoaște limba germană, posibilitățile noastre de angajare și integrare sunt limitate. Chiar dacă această situație nu este una tocmai plăcută, e firesc și mai mult ca atât, este o dovadă de bun simț din partea noastră să cunoaștem limba țării gazdă.

Cu toate acestea, este destul de complicat să găsim timp, energie și voință pentru a face acest lucru. Atunci când ajungem în Germania suntem foarte consumați de găsirea unui loc de muncă. După ce găsim un loc de muncă, realizăm că nu prea avem timp pentru a învăța limba. Dacă locuim într-un oraș mic unde nu este nici o școală care oferă cursuri de germană, situația e încă mai complicată.

De mare ajutor în astfel de situații sunt resursele on-line. Datorită acestora putem învăța germana în fiecare zi și la orice oră dorim. Lipsa de timp în această situație nu poate fi o scuză. Fiecare poate găsi cel puțin 20 de minute pe zi pentru a învăța limba țării în care trăiește.

Mai jos găsiți 5 resurse gratuite pentru învățarea limbii germane online:

Deutsche Welle învață Germana

dwDeutsche Welle este o pagină web de știri, care printre altele oferă si diverse materiale pentru a învăța limba germană. Materialele sunt divizate pe nivele de la A la C. Pe pagină găsiți filmulețe, exerciții de gramatică. O chestie foarte utilă oferită de DW sunt știrile scrise special pentru cei ce învață germana. Fiecare știre este însoțită de înregistrare audio lentă, vocabular si întrebări pentru a ne verifica dacă am înțeles textul. Folosirea Deutche Welle este o metodă foarte eficientă de a sta la curent cu cele mai importante știri si de a învață germana în același timp.

http://www.dw.com/ro/%C3%AEnva%C5%A3%C4%83-german%C4%83/s-2693

2. Seriale create pentru cei care învață limba germană

Serialele sunt foarte potrivite pentru serile în care suntem extraordinar de obosiți dar totuși ținem sa învățam măcar câteva cuvinte noi. Mai jos găsiți link-URI directe:

3. Aplicația Duolingo

Această aplicație este potrivită în special pentru cei care se Duolingodeplasează zilnic cu transportul public. Astfel, puteți folosi timpul petrecut în transportul public pentru a învăța limba germană. Aveți nevoie doar de telefon și de un pic de concentrare.

https://www.duolingo.com/course/de/en/Learn-German-Online

4. Dicționarul online

Dicționarul este unul din instrumentele de bază pentru a învăța o nouă limbă. Pentru comoditate, cea mai potrivită opțiune este dicționarul on-line. Noi preferăm să folosim dicționarul Dict.cc. În primul rând poate fi descărcat și sub forma de aplicație, ceea ce înseamnă că îl putem purta mereu cu noi. Un alt avantaj al acestui dicționar este că putem verifica cum se pronunță cuvintele în limba germană și acest lucru e foarte important atunci când înveți germana de sine stătător.

https://dero.dict.cc/

5. Conjugator

Conjugarea verbelor în limba germană este complicată, în special când este vorba de verbele neregulate. De mare ajutor în acest sens este pagina web: conjugator.reverso.net.
Introduci în bara de căutare verbul necesar și poți vedea conjugarea acestuia la diferite persoane și timpuri.
http://conjugator.reverso.net/conjugation-german.html

Sperăm că aceste resurse să vă fie de folos.

Dacă folosiți și alte instrumente disponibile on-line, care vi se par foarte utile, scrieți-le în comentarii pentru a ne ajuta unii pe alții.

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

SURSE FOTO:
http://spon.info/wordpress/blog/2016/04/25/sprechen-sie-deutsch/
https://www.youtube.com/user/dwlearngerman
http://deutsch-heute.blogspot.de/2015/02/13-great-apps-to-learn-german-like-boss.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s