Care sunt cele mai solicitate profesii în Germania?

Probabil v-ați întrebat deseori care sunt profesiile sau domeniile care se bucură de cea mai mare cerere pe piața muncii în Germania. Întradevăr, sunt câteva domenii, specialiștii cărora sunt foarte solicitați, relativ bine remunerați, primesc contracte de lungă durată și își pot găsi un nou loc de muncă cu ușurință.

Hai să vedem care sunt aceste domenii:

Medicină

rsz_doctor-bannerSistemul medical din Germania este considerat unul foarte avansat și de încredere. Cu toate acestea, deja pe parcursul mai multor ani, Germania se confruntă cu o acută insuficiență de personal medical. Situația nu pare să se îmbunătățească și nevoia de personal medical va continua să crească în anii ce urmează.

Pentru a găsi o soluție în acest sens, începând din anul 2012, indiferent dacă ai sau nu cetățenie UE, poți să obții licență pentru practicarea serviciilor medicale în Germania. Unica condiție este ca studiile obținute în țara de origine să fie recunoscute în Germania. Mai multă informație la acest subiect puteți găsi aici.
E bine de știut că salariul mediu al tinerilor specialiști în sectorul medical în Germania este de 49,000 EUR pe an, clasându-se astfel în topul salariilor pentru tineri specialiști din țară.

Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică
STEM ( Science , Technology, Engineering, Mathematics)

chemical-engineeringGermania a fost și rămâne a fi un centru al inovației. O mulțime de companii din sectorul auto, energetic, chimic, farmaceutic sunt în căutarea personalului calificat pentru a putea rămâne competitive pe piața internațională. Majoritatea ofertelor de muncă STEM vin din partea sectorului privat. Cu toate acestea, statul de asemenea susține acest sector finanțând instituții de cercetare.

Specialiștii din acest domeniu au mari șanse de a primi contracte permanente de muncă și salariile pentru începători variază între 35,000 EUR – 40,000 EUR. Un specialist cu peste 10 ani experiență este remunerat în mediu cu 70,000 EUR pe an.

Domeniile pentru care sunt solicitate doar studiile vocaționale

elderly careSpecialiștii cu studii vocaționale sunt la mare căutare în Germania. Spre exemplu, Germania are o mare insuficiență de îngrijitori pentru persoanele în vârstă sau cele bolnave. Se presupune că până în anul 2025, Germania va duce lipsă de aproximativ 125.000 de îngrijitori.

Din cauza îmbătrânirii populației există o mare cerere pentru specialiști în domeniul geriatriei. Pentru fiecare geriatru calificat, în Germania sunt 3 locuri de muncă disponibile.

Specialiștii cu studii vocaționale în tehnologiile pentru condiționarea aerului, încălzire, pentru lucrul cu instalațiile sanitare și construcții sunt la fel, foarte solicitați de piața muncii din Germania.

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Surse foto:

http://chemeng.technion.ac.il/

http://floridapolitics.com

http://www.calindasoftware.com

Surse info:

http://www.make-it-in-germany.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s