Oferte de muncă în Germania. Cum aplicăm on-line?

Nu mai este un secret că o mare parte din companiile germane încurajează potențialii candidați să aplice pentru posturile vacante prin intermediul mijloacelor electronice.
Acestea permit angajatorilor să proceseze dosarele într-un mod mult mai rapid și eficient.

În articolul dat o să analizăm trei mijloace on-line prin care putem aplica pentru un job. Este vorba de clasicul e-mail, portaluri specializate în plasarea ofertelor de muncă (Indeed, Monster ș.a) și portalurile de recrutare ale companiilor.

E-mail

A aplica pentru un job prin intermediul e-mail-ului a devenit deja o normă. Majoritatea companiilor mici și mijlocii utilizează această metodă. În calitate de aplicant, noi trebuie să ținem cont de câțiva factori-cheie:

Ce anume trebuie să includă dosarul nostru ?

În mod obișnuit, expediem prin e-mail CV-ul (detalii despre elaborarea CV-ului în format Europass vezi aici), o scurtă scrisoare de motivare, și după caz, recomandări de la angajatorii precedenți. Aceste elemente le expediem în atașament și în mod neapărat în format PDF. Dacă în anunțul de angajare sunt solicitate și alte elemente, precum diplome sau certificate, le scanăm și le expediem împreună cu CV-ul, scrisoarea de motivare și recomandările disponibile.

Subiectul e-mail-ului

Un alt aspect important la care trebuie să atragem atenție este subiectul e-mail-ului. În mod obișnuit scriem poziția pentru care aplicăm și numele nostru. Ex. Bewerbung als Key Account Manager – Armașu Andrei.

Nu uităm să verificăm corectitudinea gramaticală a tuturor atașamentelor. Erorile gramaticale sau un document prost formatat sunt taxate foarte dur. Rugați pe cineva care se pricepe bine la verificarea documentelor să se uite peste acestea. O privire proaspătă, poate observa greșelile cu mai multă ușurință.

Portaluri specializate în postarea ofertelor de muncă

Portalurile specializate devin din ce în ce mai populare, întrucât sunt ușor de utilizat atât pentru angajatori cât și pentru cei care caută un loc de muncă. În articolul dat o să analizăm cum aplicăm pentru o ofertă de muncă prin intermediul portalului indeed.de. Majoritatea portalurilor au structuri asemănătoare.

Einfach bewerbenSă admitem că am găsit o ofertă de muncă care este potrivită pentru noi.
Pasul 1 – Dăm click pe butonul portocaliu de la sfârșitul ofertei Jetzt Bewerben.
Pasul 2 – Completăm spațiile goale
Name / Nume – Ex. Armașu Andrei
E-mail – armașu.andrei@gmail.com
Telefonnummer / Număr de telefon – +49 000 11111111
Lebenslauf / CV – dăm click pe butonul Datei Auswahlen și încărcăm CV-ul nostru în format PDF.
Anschreiben (empfohlen) / Scrisoare de motivare (recomandat) – Aici introducem scrisoarea noastră de motivare.

Unbenannt
Pasul 3 – Verificăm încă o dată corectitudinea datelor introduse și dăm click pe butonul Bewerben.

Astfel dosarul nostru, care include scrisoarea de motivare și CV-ul, este expediat potențialului angajator. În cazul în care angajatorul găsește candidatura noastră potrivită, ne va contacta prin e-mail sau la telefon.

Portalurile de recrutare personalizate

unnamedPortalurile de recrutare personalizate sunt utilizate cel mai frecvent de către organizațiile și companiile foarte mari. De ex. Organizația Națiunilor Unite, Bayer, BMW Group și multe altele.
Portalul de recrutare personalizat este mijlocul care consumă mult timpul celui care aplică pentru diverse oferte de muncă. În schimb, este un instrument foarte eficient pentru specialiștii de la Resurse Umane.

Procedura constă în crearea și completarea minuțioasă a propriului dosar, care este salvat pe portalul de recrutare a organizației sau companiei în cauză. Unele companii, spre exemplu Deutsche Post, introduc anumite teste de logică și personalitate ca parte a procesului de aplicare. Dacă nu acumulăm scorul necesar la aceste teste, cel mai probabil, dosarul nostru nu va fi evaluat.

De cele mai multe ori, procesul de aplicare și dosarele sunt foarte ample. Totuși, ținând cont de ofertele de muncă și salariile propuse de acest gen de companii, efortul are sens.

Trebuie de menționat faptul că formatul dosarelor diferă de la companie la alta. Cu toate acestea, majoritatea angajatorilor mari au Ghiduri pentru aplicanți, care pot fi accesate on-line. Aceste ghiduri oferă răspunsuri la toate întrebările legate de procesul de aplicare.

Dacă ați hotărât să aplicați pentru un loc de muncă într-o companie care folosește un portal de recrutare personalizat, vă sugerăm să consulați Ghidul pentru aplicanți și să acordați o deosebită atenție completării propriului dosar. Țineți cont de faptul că dosarul nostru înainte de a ajunge în mâinile unui specialist de la Departamentul Resurse Umane trece printr-un filtru automatizat. Astfel, toate dosarele incomplete sau completate greșit, ajung în coșul de gunoi, fără a fi analizate de un specialist.

Sperăm că sfaturile noastre să vă fie de folos și  vă dorim succese în căutarea job-ului perfect.

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Surse foto:

http://chemeng.technion.ac.il/

http://karrierebibel.de

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s