Viitoare mămică în Germania – Cum găsim medicul potrivit?

doctor-and-her-patient2Cu siguranță sarcina este o perioadă foarte frumoasă. Emoții cât duce carul și descoperiri în fiecare zi. Cu toate acestea, mai ales atunci când suntem într-o țară nouă, la pachet cu aceste frumoase emoții vin și o mulțime de întrebări. Când trebuie să mă adresez medicului? La care medic să mă adresez? Cum găsesc medicul potrivit? Cum depășesc bariera lingvistică, dacă o am?

Astăzi o să încercăm să răspundem la o întrebare simplă, dar extrem de importantă din punctul meu de vedere. Cum găsim medicul potrivit?

Medicul care ne va monitoriza sarcina trebuie ales cu foarte mare grijă, întrucât el sau ea va deveni persoana cu care o să ne întâlnim deseori pe parcursul următoarelor nouă luni. Tot la medic o să apelăm cu orice întrebare legată de sarcină. Respectiv, e foarte important să găsim profesionistul dar și omul potrivit.

Când zic omul, mă refer la felul în care medicul comunică, atitudinea pe care o are față de noi ca paciente, capacitatea de a ne înțelege. Fiind în străinătate, simțim necesitatea acestor calități chiar mai mult decât acasă. Ne confruntăm cu anumite bariere lingvistice și culturale, iar dacă nu ne înțelegem foarte bine cu medicul, vizitele de rutină devin o sursă de stres. Nimeni nu-și dorește o sarcină adumbrită de vizite stresante la medic. Deci, să vedem împreună cum găsim acel medic potrivit.

Să admitem că deja am făcut testul care ne-a confirmat sarcina. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le facem este o programare la medicul ginecolog. Cu cât mai devreme facem acest lucru, cu atât mai bine. Dacă avem un medic ginecolog în Germania la care am mai fost și de care suntem mulțumiți, bineînțeles mergem la medicul pe care îl cunoaștem. Însă, dacă suntem de puțin timp în Germania sau dacă controlul de rutină îl făceam în vacanță, acasă, trebuie să găsim un medic cât de curând posibil.

Am putea să întrebăm colegele sau prietenele care probabil cunosc un medic bun. Însă dacă și aceasta nu este o opțiune, trebuie să ne ocupăm singure de căutarea unui medic. Iată o cale de a face acest lucru, care s-a dovedit a fi eficientă în cazul meu.

În Germania este o mare cultură a feedback-ului. Majoritatea oamenilor găsesc absolut potrivit să lase o recenzie on-line după ce au vizitat un anumit specialist. Astfel, recenziile și comentariile lăsate de clienți pe google sau alte pagini specializate pot fi de mare folos. Având încredere în recenziile altor clienți, am căutat pe Google Frauenarzt Bonn și am primit următoarele rezultate:

Screenshot (8)

Am analizat cu atenție comentariile lăsate de alți clienți și am ales cinci medici la care am hotărât să fac o programare. Programarea o putem face la telefon, dar e foarte important să menționăm atunci când ne programăm, că am făcut deja un test care a confirmat sarcina. Altfel, o să ni se propună să venim peste 4-5 luni. Cu siguranță, peste 4-5 luni e mult prea târziu 🙂

Din cele 5 cabinete pe care le-am contactat, 3 mi-au făcut o programare în aceeși săptămână iar altele 2, în 3 săptămâni. Bineînțeles am mers la cele 3 programări, dintre care prima a fost o adevărată catastrofă. Cabinetul dat planifica să se mute într-o nouă locație. Atât personalul de la recepție cât și medicul păreau preocupați mai mult de schimbarea locației decât de pacienți.
Al doilea medic la care am mers, cu siguranță era un medic  bun, dar mă simțeam foarte incomod să-i pun întrebări și mai aveam impresia că e foarte grăbit.

În cele din urmă, al treilea medic s-a dovedit a fi medicul potrivit pentru mine. Din start am înțeles că pot adresa relaxată toate întrebările pe care le am. Observând că nu vorbesc foarte bine Germana și este o oarecare probabilitate că nu o să înțeleg toți termenii, a deschis o carte cu imagini și mi-a explicat anumite aspecte pe care altfel nu le-aș fi înțeles. Mi-a recomandat și anumite cărți pe care să le citesc pe parcursul sarcinii.
După această vizită, am anulat celelalte două programări, rămânând la cel de-al treilea medic.

Probabil vă gândiți că acest proces consumă foarte mult timp. În cazul meu a durat doar 3 zile și sunt extrem de bucuroasă că nu m-am oprit la primul medic.

Bineînțeles depinde de la o persoană la alta, dar sfatul meu pentru viitoarele mămici este să vă alegeți medicii cu mare grijă. Sistemul medical din Germania permite să consultați mai mulți medici înainte de a decide cine să vă monitorizeze sarcina. În nici un caz nu este vorba de un moft, și nimeni nu o să vă judece pentru că sunteți selectivă.

Cum ați găsit voi medicul potrivit și prin ce experiențe ați trecut mergând la consultații medicale în Germania?

Vrei să fii notificată când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Surse foto:
http://healthywomanusa.com/
http://www.hopkinsmedicine.org

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s