Zilele acestea am descoperit un nou instrument pentru a învăța limba germană sau oricare altă limbă, pe care îl găsim pur și simplu fantastic. Ne-am gândit inițial să mai așteptăm un pic până găsim și alte resurse, apoi să scriem un nou articol despre toate. Însă, după ce am folosit câteva zile acest instrument, ne-am zis că e prea bun ca să aștepte mult.
Învățând germana ne-am ciocnit cu o problemă: vrem să citim în această limbă, dar ținând cont de faptul că trebuie să consultăm dicționarul destul de des, la jumătatea oricărui articol eram deja frustrați și plictisiți de căutarea cuvintelor noi în dicționar. Chiar dacă folosim un dicționar on-line, ne ia ceva timp să copiem cuvântul sau să-l introducem în dicționar pentru a-l căuta. Cineva ar spune că lenea e mare cucoană :). Totodată, dacă sunt metode mult mai simple și rapide de a găsi explicația unui cuvânt, de ce nu le-am folosi?
Dicționarele pop-up
Acestea sunt dicționare care au un mod de funcționare similar celor de pe Kindle. De exemplu, dacă am găsit un cuvânt pe care nu-l cunoaștem, e suficient doar să dăm dublu-click pe cuvântul dat și primim traducerea într-o fereastră mică care se deschide pe partea dreaptă. Iată cum arată acest lucru (imagine mai jos).
Cum instalăm acest tip de dicționare ?
Din start trebuie să menționez că sunt o mulțime de dicționare pop-up. Totuși, se pare că unul dintre cele mai populare este extensia de la Google Chrome care se numește Google Chrome Dictionary. Această extensie funcționează împreună cu browser-ul Google Chrome și poate fi descărcată aici.
Odată ce a-ți instalat această extensie, în colțul drept al browser-ului o să vedeți un simbol în forma unei cărți în roșu și negru (marcat pe imaginea de mai jos). Dând click pe acest simbol, aveți posibilitatea să alegeți modul de funcționare a extensiei Google Dictionary. De exemplu, putem seta limba în care vrem să vedem traducerea cuvântului. Cu părere de rău, limba română nu este disponibilă. La momentul de față sunt disponibile doar 14 limbi, inclusiv engleza, franceza, italiana, rusa.
Odată ce am salvat setările, ne putem bucura de simplitatea acestui instrument și putem citi articole complicate fără a ne plictisi la jumătatea textului. Chiar azi dimineață, am citit cu mare plăcere câteva articole de pe Deutsche Welle.
Sperăm să vă fie util acest instrument. Dacă întâlniți dificultăți în instalarea sau utilizarea dicționarului, scrieți-ne în comentarii. Răspundem cu mare plăcere 🙂
Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !
Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/
Super idee,sunt foarte utile informatiile postate de voi.
Bravo.
ApreciazăApreciază
Mulțumim mult, Gabriela! 🙂
ApreciazăApreciază
Bravo ! Felicitari ..celor ca VOI !!
ApreciazăApreciază