5 Podcast-uri pentru a învăța limba germană mai rapid

Buna prieteni!

Majoritatea avem o viață destul de încărcată: studii, serviciu, familie. Încercăm pe toate să le îmbinăm și realizăm că nu avem timp pentru a învăța germana.

În această situație ar fi util să găsim metode prin care putem valorifica puținul timp pe care-l avem la dispoziție. O opțiune ar fi să ascultăm podcast-uri atunci când suntem în transportul public, atunci când pregătim cina sau oricând putem îmbina o activitate cu ascultarea lecțiilor audio.


Există o mulțime de argumente pentru a folosi podcast-urile în procesul de învățare a limbii germane:
– O mare parte sunt gratuite și accesibile oricui;
– Avem nevoie doar de un smart-phone pentru a le putea asculta;
– Abordează teme actuale și relevante. Astfel, acestea nu sunt doar o sursă pentru învățarea limbii germane dar și una de informare;
– Putem găsi podcast-uri create pentru diferite nivele de cunoaștere a limbii germane.


Ascultarea podcast-urilor aduc o mulțime de alte beneficii, dar vă lăsăm pe voi să le descoperiți 🙂 .  Noi doar venim cu o listă de podcast-uri pe care le-am găsit utile și interesante:

slow-german1. Slow German
În acest podcast autorii vorbesc despre viața în Germania. Sunt abordate o mulțime de subiecte legate de tradiții și aspecte importante ale istoriei și culturii germane.

2. Learn German by Podcast
170x170bbPrin intermediul acestui podcast putem învăța fraze utile pentru comunicarea de fiecare zi. Sunt abordate subiecte precum: locul de muncă, familia, studiile, vizita la medic, scurtele conversații cu vânzătorii și multe altele. Trebuie de menționat că podcast-ul dat este foarte util celor care cunosc și limba engleză, întrucât frazele în germană sunt însoțite de explicații în engleză.

3. Deutsch – warum nicht?
Deutsch warum nichtAcest podcast este elaborat de Deutsche Welle și bineînțeles este foarte interesant. Ca și în cazul podcast-ului precedent, frazele în germană sunt însoțite de explicații în limba engleză. Respectiv este util dacă înțelegem și engleza.

4. Marktplatz – Deutsch in der Wirtschaft
18800235_7Un alt podcast elaborat de Deutsche Welle pentru cei interesați de îmbogățirea vocabularului în domeniul economic. În cazul de față, discuțiile în germană nu sunt însoțite de explicații în limba engleză, respectiv avem nevoie de un nivel de cunoaștere a limbii germane mai ridicat.

5. Radio D
DownloadUn podcast realizat de Deutsche Welle în colaborare cu Goethe Institut. Acest podcast este potrivit pentru începători. Ca și în cazul multor podcast-uri dedicate învățării limbii germane, emisiunile Radio D sunt însoțite de explicații în limba engleză.


Sperăm ca aceste resurse să vă fie utile. Dacă cunoașteți și alte podcast-uri interesante, care pot fi de folos în procesul de învățare a limbii germane, nu ezitați să ne scrieți în comentarii cum le putem găsi.

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

Surse foto:
http://slowgerman.com
https://itunes.apple.com/de/podcast/learn-german-by-podcast/id439843599?mt=2
https://podfanatic.com/podcast/marktplatz-deutsche-sprache-in-der-wirtschaft-deutsch-lernen-deutsche-welle
https://itunes.apple.com/us/podcast/german-survivalphrases/id289979079?mt=2
http://www.podcast.de/podcast/9942/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s