Permisul de conducere german – 3  lucruri care puteau fi făcute altfel

Salutare prieteni!

Azi sunt nespus de bucuroasă. În sfârșit am susținut examenul practic pentru permisul de conducere german (a doua tentativă). Din start trebuie să menționez că nu am avut alt permis de conducere anterior. Respectiv, în Germania a trebuit să încep totul de la zero. Procesul de obținere a permisului de conducere german l-am descris într-un articol separat pe care îl puteți citi aici.

Ne-am gândit că merită să scriem încă un articol la acest subiect pentru a împărtăși cu voi ceea ce am învățat din propria experiență și credem că ar putea fi de folos și altora. Mai jos găsiți 3 lucruri pe care le-am fi făcut altfel dacă am putea da timpul înapoi. Aceste 3 lucruri cu siguranță ne-ar fi economisit timp și bani.


Alegerea timpului potrivit

În cazul meu am început a învăța teoria în luna septembrie. Paralel aveam o mulțime de alte obligații, care nu puteau fi amânate. Orarul pe următoarele câteva luni era foarte încărcat, inclusiv cu deplasări de durată și o vacanță acasă, în Moldova. Cu toate acestea, am hotărât să încep și procesul de obținere a permisului.

Partea teoretică în astfel de situații nu prezintă o dificultate fiindcă înveți atunci când ai timp. În ceea ce privește partea practică, am avut de pierdut. Dacă ești începător și faci 2-3 lecții, apoi o pauză de 3 săptămâni, evident că uiți aproape totul până la lecțiile următoare. Plus la asta, nu depinde doar de orarul tău. Instructorul la fel poate să fie destul de solicitat. Respectiv, trebuie de avut în vedere că dacă noi suntem nevoiți să facem pauze mari, plus instructorul își găsește greu ore disponibile, se pierde din eficiență și pierdem mulți bani.  O lecție cu durata de 45 minute costă 45,00 EUR (prețurile diferă).

Concluzia: Asigurați-vă că aveți la dispoziție 3-6 luni când puteți merge la ore fără a fi nevoiți să faceți întreruperi de lungă durată.


Alegerea instructorului potrivit

teaserbox_2475290533Fiecare are preferințe diferite când este vorba despre tipul de instructor, dar cu siguranță trebuie să atragem atenția la anumite aspecte:

a) Disponibilitatea instructorului –  sunt instructori foarte solicitați sau care benevol își asumă obligația de a lua un număr impunător de elevi. În o atare situație o să fie foarte complicat să conveniți la un orar potrivit. Intervalul dintre lecții va fi prea mare și se va pierde din eficiență.

b) Calitățile profesionale ale instructorului– e minunat când instructorul este o persoană prietenoasă și se stabilește o relație sănătoasă între instructor și elev. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că scopul primar al lecțiilor este de a învăța să conducem corect. Dacă instructorul vorbește mai mult despre orice altceva decât despre felul în care noi conducem, asta trebuie să ne dea de gândit. La urma urmei, noi suntem cei care achităm pentru lecții și trebuie să ne asigurăm că cheltuim banii eficient. Dacă observați că instructorul nu vă atrage suficientă atenție la greșelile pe care le faceți și nu vă explică pe îndelete cum se conduce corect în anumite situații, rugați-l să vă explice mai bine.

Concluzia: a. Conveniți din start cu cei de la școală că doriți să învățați cu un instructor care este relativ disponibil și poate să vă aloce x număr de ore săptămânal.

b. Descurajați excesul de discuții care nu țin nemijlocit de lecții. Până la urmă o să fiți nevoiți să luați mai multe ore  pentru a compensa lipsa de informație legată nemijlocit de procesul de conducere. 


Elaborarea unui plan al lecțiilor practice împreună cu instructorul

plannenImpresia mea în urma colaborării cu un instructor german este că instructorul încearcă să te convingă că ai nevoie de cât mai multe ore practice. NB! Cu siguranță impresia mea nu se aplică la toți instructorii :).

De exemplu am avut multiple ore practice pe trasee identice, trasee pe care deja le cunoșteam pe de rost și din care nu învățam nimic nou. Erau o mulțime de alte chestii pe care puteam să le învăț, dar erau lăsate de pe o zi pe alta. Bineînțeles instructorul este cel care hotărăște când suntem pregătiți pentru trasee mai complicate. În același timp, dacă lăsăm absolut întregul proces la discreția instructorului ne-am putea pomeni cu situații în care timpul nu este utilizat tocmai eficient.

Concluzia: Faceți un plan al lecțiilor împreună cu instructorul și revedeți planul ori de câte ori este necesar, făcând modificări în dependență de felul în care vă descurcați. Bineînțeles, sunt un anumit număr de ore obligatorii care trebuie dedicate pentru anumite trasee, precum conducerea pe autostradă (Autobahn). Chiar și în situația în care vă descurcați bine trebuie să luați un anumit număr de ore conform regulamentului. Cu toate acestea, având un plan convenit, o să fie mai ușor să monitorizați numărul de ore și modul în care instructorul alocă timpul disponibil.

Sperăm că cele  scrise mai sus să vă fie de folos 🙂

Bineînțeles fiecare experiență este diferită. Voi ce păreri aveți despre obținerea permisului de conducere german? Ce v-a plăcut? Ce nu v-a plăcut? Ce ați face altfel?

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

SURSE FOTO:
http://www.viva-fahrschulen.de
http://www.istockphoto.com

8 gânduri despre ”Permisul de conducere german – 3  lucruri care puteau fi făcute altfel

  1. Radu Naum zice:

    Nu vad nicăieri semnătura celui care a scris rândurile de sus și nici vreau să par misogin dar sunt ferm convins că cel care a scris articolul e femeie. Mă înșel?

    Apreciază

  2. anatolii zice:

    4 luni fara permis.Idiotenie. spun ca trebue se invati din nou. 24 feb am depus documente se dau eczamene–-4 martie o anulat permisul e valabil pin 2026 poate sa fie asa ceva?––38 ani la volan

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s