De curând în familia noastră a mai venit un mic hoinar. El ne face viața extrem de frumoasă, în pofida faptului că ne lasă foarte puțin timp liber 🙂 .
Trecând și prin experiența nașterii în Germania, ne-am gândit să venim cu câteva sfaturi pe care sperăm să le găsiți utile.
1. Planificați procesul de naștere
La foarte multe maternități este posibil să planifici procesul de naștere. În cadrul planificării ai posibilitatea să spui care îți sunt preferințele în raport cu nașterea. Spre exemplu poți discuta cu moașele despre modul în care vrei să naști, la ce fel de soluții ai vrea să recurgi pentru suprimarea durerilor, posibilitatea de a opta pentru cezariană ș.a.m.d.
Mergând la clinică pentru planificarea nașterii, moașele probabil o să-ți explice că în cazul în care sarcina nu prezintă riscuri confirmate de medicul care te supraveghează, nu este necesară o planificare. Cu toate acestea, este preferabil să insiști sau să găsești o clinică la care planificarea nașterii, chiar și a uneia fără riscuri, este o normă.
Bineînțeles, faptul că planificăm anumite elemente ale nașterii nu garantează că totul va decurge așa cum am planificat. Ideea din spatele planificării nașterii constă în a ne face cunoscute doleanțele noastre personalului medical și în a auzi părerile profesioniștilor în raport cu ce ne dorim noi. În timpul contracțiilor cel mai probabil nu mai avem chef de discuții :).
Mai mult ca atât, având un plan, chiar și unul flexibil, ne-ar putea ajuta să ne simțim mai pregătite în momentul în care mergem să ne întâlnim bebelușul.
2. Luați hebamma (moașa) cu voi
Aici găsești un articol despre hebamme.
Chiar dacă la spital sunt o mulțime de medici și hebamme, nu ezita să rogi hebamma personală să asiste la naștere. Să sperăm că o să fii norocoasă și o să ai o naștere ușoară și scurtă. Totodată, nu exclude și o naștere mai complicată și lungă.
În cazul nostru, am fost la maternitate o perioadă mai lungă. În această perioadă s-au perindat 3 ture, inclusiv medicii și moașele. Chiar dacă totul se documentează, este dificil să nu ai pe cineva care este cu tine de la început până la urmă și știe absolut fiecare aspect. Asistarea hebammei la naștere este acoperită de asigurare și acceptabilă în orice clinică.
Mai mult ca atât, hebamma o să fie cea care o să te viziteze post-partum acasă pentru a se asigura că tu și bebelușul sunteți bine. Cu cât mai detaliat ea cunoaște prin ce ai trecut la naștere, cu atât mai corespunzător o să te poată asista ulterior acasă.
3. Alegeți o clinică care are și secție de pediatrie
Să sperăm iarăși că nu o să ai nevoie de specialiști în pediatrie direct după naștere. Cu toate acestea, atunci când mergi să naști, nimeni nu-ți garantează acest lucru.
S-ar putea ca direct după naștere, bebelușul tău să aibă nevoie de îngrijiri suplimentare. Dacă clinica aleasă nu are o secție de pediatrie, bebelușul va fi transferat la o clinică de profil. În această situație, dacă medicii confirmă că starea ta este satisfăcătoare, o să poți însoți bebelușul imediat la clinica respectivă. Însă, dacă ești după cezariană sau medicii sunt de părerea că nu ești suficient de refăcută, nu o să ți se permită să mergi la o altă clinică.
Separarea de bebeluș chiar și pe o durată foarte scurtă e ultimul lucru pe care ți-l dorești după naștere. Ținând cont de acest lucru, un efort suplimentar pentru a găsi o clinică cu secție de pediatrie are mult sens.
4. Găsiți un medic pentru copii (Kinderarzt) înainte de a merge la maternitate
Pentru noi a fost o adevărată supriză când ni s-a spus în ziua externării că trebuie să dăm numele și datele de contact ale medicului pentru copii pe care l-am ales. Acest lucru este obligatoriu și se face pentru a transmite medicului în cauză informațiile relevante cu privire la starea bebelușului. Noi nu am știut de acest lucru și bineînțeles nu am ales un medic pentru copii în prealabil. Fiind în această situație, am căutat pe internet medicii pentru copii din regiune și am ales unul care avea cele mai bune recenzii. Am dat numele acestui medic la clinică și deja după ce am ajuns acasă am contactat medicul în cauză pentru a face programările necesare.
Sperăm mult ca sfaturile pe care le-am adus mai sus să vă fie de folos.
Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole ? E simplu !
Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/
Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii
SURSE FOTO:
http://www.ibtimes.com
http://www.klinikum-nuernberg.de
http://www.familie-und-tipps.de