Învățăm limba germană on-line

Salutare prieteni!

Vrem nu vrem, limba germană rămâne unul din subiectele dureroase pentru mulți imigranți. Ce să zicem? E o limbă foarte complicată și avem nevoie de mult timp și perseverență pentru a ajunge la nivelul când putem duce o conversație decentă. Avem marele noroc că sunt disponibile o mulțime de resurse pe internet.

Astăzi venim cu o prezentare succintă a noului curs de studiu al limbii Germane (Nicos Weg) creat de Deutsche Welle în parteneriat cu Agenția Federală a Muncii (Bundesagentur für Arbeit). Acest curs acoperă nivele A1 -B1 (inclusiv), este gratuit, poate fi accesat atât de pe computer cât și de pe smartphone.

Scopul de bază al acestui curs este să ofere doritorilor posibilitatea de a dobândi aptitudinile de comunicare necesare pentru încadrarea în câmpul muncii german.

Cursul cuprinde peste 200 de filmulețe, 14.000 de exerciții, 12.000 de cuvinte și 19.000 materiale audio. Chiar dacă volumul cursului pare a fi impunător, structura acestuia face din studiu o experiență extrem de plăcută.

Înainte de a începe cursul, ai posibilitatea să faci un test de plasare și în dependență de rezultatele acestuia ți se recomandă un nivel sau altul. Lecțiile de la toate nivelele au aceeași structură: filmuleț video, întrebări pe baza filmulețului, materiale audio, partea de gramatică explicată și însoțită de exerciții, și în cele din urmă un scurt articol pe subiecte socio-culturale.

La sfârșitul fiecărei lecții primești un scor procentual, în dependență de rezultatele obținute. De asemenea, cursul oferă o explicație adițională a gramaticii și o listă de cuvinte noi. Chiar dacă ai finalizat o lecție, te poți întoarce oricând la explicațiile gramaticale și la vocabularul din lecția dată. Acest lucru este foarte comod în special dacă ulterior dorești să-ți faci careva notițe cu privire la aspectele gramaticale sau la vocabular.

Este important de menționat că explicațiile din cadrul cursului sunt disponibile în limba germană, engleză și arabă. Se recomandă să alegeți limba pe care o cunoașteți cel mai bine pentru a putea înțelege cât mai ușor însărcinările și explicațiile ce țin mai ales de partea gramaticală.

Cursul este deja disponibil on-line și poate fi accesat aici: www.dw.com/nico
Aveți nevoie de maxim un minut pentru a vă înregistra și puteți începe cursul 🙂
Vă dorim tuturor succese și nu ezitați să ne scrieți în comentarii dacă cunoașteți și alte cursuri on-line de studiere a limbii germane.

Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

Surse info și video:
http://www.dw.com/de/die-deutsche-welle-startet-nicos-weg-einfach-deutsch-lernen/a-40874862?maca=de-DKnewsletter_dif_de-2197-html-newsletter
Surse foto:
https://www.bhlingual.com/german-language-classes-los-angeles

2 gânduri despre ”Învățăm limba germană on-line

Lasă un comentariu