Alocația pentru copii în Germania -Kindergeld

Cu toții știm că sistemul social german acordă o atenție sporită susținerii familiei și copiilor. Respectiv, acesta este destul de generos în ceea ce privește alocația pentru copii. Pentru un singur copil, părinții primesc lunar 192 EUR până copilul atinge vârsta de 18 ani.

Mai mult ca atât, alocația poate fi accesată până copilul atinge vârsta de 25 de ani în următoarele situații:
1. încă nu a împlinit 25 de ani și
a) este în curs de formare profesională sau
b) se află într-o perioadă de tranziție de maxim 4 luni sau
c) nu poate începe sau continua formarea profesională din cauza lipsei locului de calificare
d) desfășoară un serviciu voluntar regulat sau
2. din cauza unui handicap fizic, psihic sau spiritual nu este capabil să se întrețină singur.

Pentru cel de-al doilea copil părinții primesc 198 EUR lunar și 223 EUR pentru următorii copii. Respectiv, o familie cu patru copii va primi lunar 836 EUR. Mai mult ca atât, cancelarul german, Angela Merkel a promis că în cazul în care partidul pe care-l reprezintă va fi ales, alocația pentru copii va fi mărită cu 25 EUR.

Susținerea copiilor prin intermediul alocației nu este un element nou în politica socială a Germaniei. Începând cu anul 1936, pentru cel de-al 5-lea copil, familiile primeau 10 mărci (Reichsmark). În 1954 a fost introdusă alocația începând cu al 3-lea copil. Deja în 1964 fiecare copil a devenit eligibil pentru susținere financiară din partea statului.

Alocația pentru copil se achită practic fiecărei persoane care locuiește, muncește și achită taxele în Germania. Mai mult cat atât, cetățenii UE care lucrează în Germania au dreptul la alocația germană chiar dacă copii au rămas să locuiască în țara de origine. Spre exemplu, dacă tata lucrează legal în Germania, copii rămânând acasă în Polonia, sunt eligibili pentru alocația germană.

Posibilitatea de a solicita alocația în țara în care lucrează părinții, și nu acolo unde locuiesc copii, este un subiect controversat. Cabinetul condus de Angela Merkel își dorește să întrerupă această practică, oferind alocații doar pentru copii care locuiesc pe teritoriul Germaniei. Astfel, statul german ar putea economisi aproximativ 139 milioane EUR anual.

Lăsând la o parte aspectele istorice și posibilitățile de evoluție a alocației pentru copii în Germania, pe majoritatea ne interesează cum putem beneficia de această susținere din partea statului. Procesul este unul foarte simplu.

Iată cum facem acest lucru în 3 pași:
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Completăm formularele necesare: Cerere alocație pentru copii și Anexă pentru copil la cererea de alocație pentru copii. Ambele formulare în limba română pot fi găsite AICI.
2. Anexăm certificatul de naștere al copilului.
3. Expediem formularele completate și certificatul de naștere la Familienkasse din land-ul în care locuim. O listă cu adresele tuturor oficiilor Familienkasse din Germania poate fi accesată AICI.

familienkasseCererea noastra urmează a fi analizată de către angajații Familienkasse. După aprobarea acestora v-om primi o scrisoare în care ne vi se va confirma faptul că copilul va beneficia de alocație până la vârsta de 18 .

Cum a decurs pentru voi procesul de solicitare a alocației pentru copii?
Aveți careva sfaturi care pot fi de folos și altora?

Nu ezitați să ne scrieți în comentarii 🙂

Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

Surse info:
https://www.tarife-verzeichnis.de/steuer/kindergeld/kindergeld-history-entwicklung-kindergeld-seit-1963.html
https://www.howtogermany.com/pages/kindergeld.html
http://www.express.co.uk/news/world/778996/germany-cut-eu-migrant-child-benefit-payment-crackdown
http://www.kindergeld.org
https://www.familienkasse-info.de
Surse foto:
http://www.berufe.tv
ttps://www.noz.de

 

3 gânduri despre ”Alocația pentru copii în Germania -Kindergeld

  1. Petru Bruma zice:

    Buna ziua, eu ma numesc Petru Bruma am trims formularele comletate cu actele necesare din luna Julie anul curent dar nu am primit nici un raspuns.Unde si cum in ce modalidate ma pot adresa sa stiu daca voi primi alocatia sau daca mai este nevoe de ceva.M.A.

    Apreciază

  2. Dory Matei zice:

    Buna seara.noi am depus actele pentru alocatia celor doi copii acum un an si trei luni.dupa nenumarate telefoane ..am primit scrisori de la familienkase prin care ne cereau din nou o parte din acte.le am trimis.apoi am primit inca o scrisoare prin care sunt rugata sa dau detalii despre locul de munca si activitatea mea din urma cu 5 ani ( in conditiile in care noi suntem de un an si 3 luni in Germania).Acum asteptam…nu stiu ..probabil o alta scrisoare?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s