Perioada de Advent în Germania

Chiar dacă a mai rămas ceva timp până la Crăciun, decorațiile deja își fac loc pe străzile Germaniei, magazinele pun la dispoziția cumpărătorilor dulciuri tradiționale și toți sunt în așteptarea primei duminici de Advent. Perioada Adventului este o parte importantă a culturii germane. Ținând cont de acest lucru, noi ne- am gândit să venim cu un scurt articol în care să vă povestim despre tradițiile și elementele obligatorii ale acestei frumoase perioade.

Adventul începe în fiecare an în cea de-a patra duminică dinaintea Crăciunului și culminează pe 24 Decembrie cu Heiligabend (Ajunul Crăciunului). Anul acesta, începutul adventului este marcat pe data de 3 Decembrie.

E important de menționat că Adventul poartă un caracter religios și nu este altceva decât pregătirea pentru celebrarea nașterii lui Isus Hristos. Necătând la caracterul religios, perioada Adventului este sărbătorită de mic și mare indiferent de confesiune. Asta se datorează frumoaselor obiceiuri despre care o să vă povestim în continuare.


Coroana de Advent ( Adventskranz)

022_Adventskranz-Nature-BeautyCoroana de Advent este probabil unul din cele mai cunoscute simboluri ale Adventului. Aceasta este construită din ramuri de brad, care sunt decorate tradițional și pe care sunt montate patru lumânări. Conform tradiției, în fiecare duminică de Advent membrii familiei se adunau în jurul coroanei unde aprindeau o nouă lumânare și ascultau cântece de Crăciun.

Coroana de Advent era la mare loc de cinste mai ales în trecut, când descoperirea bradului era rezervată pentru seara ultimei duminici de Advent (Heiligabend). Până la descoperirea pomului de Crăciun, coroana era cea care aducea mirosul de brad în case și spiritul sărbătorii.


Calendarul de Advent

der-Adventskalender-holz-haus-weihnachtsmotiveEste un element al Adventului mult iubit mai ales de către cei mici. Acesta este constituit din 24 de ușițe în spatele cărora pot fi găsite mici cadouri, în special dulciuri. Calendarul de Advent a devenit un element foarte comercializat. Astăzi poți găsi calendare de Advent cu bere, cosmetice, bijuterii, ceaiuri și multe altele. Cu toate acestea, este bine de știut că inițial  acesta ascundea după ușițe doar imagini care reflectau diferite scene din Biblie, culminând cu imaginea nașterii lui Isus pe data de 24 Decembrie.


Dulciuri de Crăciun

gebäckCoptul biscuiților de Crăciun este o altă tradiție mult iubită. În perioada Adventului se coc biscuiți cu scorțișoară, Spekulatius, turtă dulce, dulciuri cu marțipan. Oamenii obișnuiesc să împarte cu prietenii, colegii, membrii familiei aceste dulciuri.

În Germania un loc aparte îl ocupă și coacerea cozonacului de Crăciun numit Christstollen. Acesta are la bază ingrediente precum stafidele, fructele caramelizate și marțipanul. Forma acestuia se aseamănă sau cel puțin așa se crede, cu pruncul Iisus înfășurat în scutece.


http://hubpages.com/holidays/christmas-angel-cards#slide1453402Adventul totuși nu se limitează doar la aceste tradiții. Interpretarea cântecelor de Crăciun, iarmarocurile sunt și acestea mult apreciate. Un personaj important pentru perioada Adventului este și Christkind – un copil blond, cu aripi care aduce daruri copiilor. Acesta a fost introdus cel mai probabil de reforma Luterană, pentru a lua locul lui Moș Nicolae.

Pe lângă frumoasele obiceiuri, Adventul aduce cu sine o perioadă de liniște. Oamenii petrec mai mult timp alături de cei dragi, încearcă să se bucure unii pe alții și în general să fie mai buni.

Nu uitați, marea feerie începe pe 3 Decembrie.

Pregătiți coroana de Advent, calendarul cu dulciuri, biscuiții tradiționali și savurați din plin această frumoasă perioadă.

Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :
https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

SURSE FOTO:
http://www.dw.com
https://www.tes.com
http://www.viversum.de
https://deavita.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s