De câți bani avem nevoie pentru a trăi în Germania?

De câți bani avem nevoie lunar pentru a trăi în Germania? Aceasta este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem înainte de a imigra. În special este important să comparăm salariul pe care urmează să-l primim cu cheltuielile inevitabile.

În articolul de față o să încercăm să aruncăm lumină anume asupra cheltuielilor inevitabile. Ne v-om referi la costurile pentru locuință, transport public, asigurare medicală și produse alimentare.

Din start vă atragem atenția asupra faptului că atunci când ne referim la costuri, avem în vedere costurile medii. Germania este o țară mare și bineînțeles prețurile variază.


Locuința

E de la sine înțeles că prețurile pentru locuință variază mult în dependență de regiune și oraș. Spre exemplu München, Frankfurt și Stuttgart sunt considerate cele mai scumpe orașe din Germania. La polul opus stau Bochum și Leipzig, fiind cele mai ieftine orașe

Contrar așteptărilor, Berlin se plasează la mijlocul acestui clasament. În general, Berlin are prețuri relativ accesibile atunci când este comparat cu alte capitale europene.

Prețurile locuințelor mai variază și în dependență de amplasarea acestora în cadrul unui oraș. Spre exemplu, conform website-ului Numbeo, un apartament cu o odaie în centrul orașului costă în mediu 663,11 EUR lunar, iar prețul unui apartament similar în afara centrului va fi de 496,89 EUR. Pentru un apartament cu trei odăi în centrul orașului trebuie să scoatem din buzunar în mediu 1.287,29 EUR, iar pentru unul în afara centrului 943,65 EUR.

Aici mai adăugăm și prețurile pentru utilități. Spre exemplu pentru un apartament de 85 m2, în mediu trebuie să scoatem din buzunar 211,72 EUR.


Asigurarea medicală

Costurile pentru asigurare medicală depind de factori precum vârsta asiguratului, tipul de asigurare ș.a. Un factor important este și tipul de încadrare în câmpul muncii pe care îl are asiguratul. În cazul celor angajați, asigurarea medicală este achitată parțial de către angajator. În cazul celor care lucrează independent, este nevoie de o asigurare medicală privată costurile căreia variază între 160,00 și 400,00 EUR lunar.


Transportul public

germany0_0Transportul public este larg utilizat în Germania, mai ales în orașele mari și suburbii. Calitatea acestuia este una foarte bună, respectiv mulți oameni preferă să se deplaseze cu transportul public în defavoarea transportului privat.

În mediu, un bilet lunar costă 69,00 EUR. Bineînțeles prețurile variază în dependență de oraș și costul unui abonament lunar poate ajunge până la 90,00 EUR.

Un bilet într-o singură direcție va costa în mediu 2,70 EUR.


Produsele alimentare

170627-better-grocery-store-man-carrying-produce-se-539p_3dea0143deb3931919881b34b32335aa.nbcnews-ux-2880-1000Produsele alimentare în Germania sunt relativ accesibile, chiar și când este vorba de cele BIO. Conform Expatica, bugetul săptămânal pentru produsele alimentare de bază este de 40,00 – 50,00 EUR pentru o persoană. Totușim ținând cont de faptul că alimentația de bază este o noțiune largă, ne-am gândit să vă prezentăm prețurile produselor cele mai frecvent cumpărate.

Lapte (1 litru) – 0,70 EUR

Pâine albă (500 grame)  – 1,13 EUR

Ouă (12) – 1,72 EUR

Piept de pui (1 kg) – 6,59 EUR

Cartofi (1 kg) – 1,07 EUR

Ceapă (1 kg) – 0,87 EUR

Apă (1,5 litri) – 0,31 EUR


Pentru a ne crea o imagine de ansamblu cu privire la cheltuielile de bază în Germania, ne putem uita la datele oferite de către Biroul Federal de Statistică pentru anul 2016. Aici puteți vedea care parte din bugetul unei persoane se duce pe locuință, alimentație, transport ș.a.

Untitled designDupă cum putem vedea, cea mai mare parte din bugetul unei persoane este consumat de chiria locuinței.

Noi nu ne abatem de la statistica germană și cheltuim cea mai mare parte din buget pe chirie. Care este situația în cazul vostru? Lăsați-ne un comentariu să vedem împreună unde se duc banii noștri 🙂 

Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

SURSE INFO:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Germany
https://www.expatica.com/de/about/cost-of-living-in-germany_1085100.html
https://www.study-in.de/en/plan-your-stay/money-and-costs/cost-of-living_28220.php
https://www.expatistan.com/cost-of-living/country/germany
https://www.destatis.de/
SURSE FOTO:
http://www.eltis.org/discover/news/association-german-transport-companies-questions-free-public-transport-germany-0
http://blog.splender.com/create-family-budget/
https://www.nbcnews.com/business/consumer/americans-no-longer-want-one-stop-grocery-shopping-n787166

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s