Soluții pentru îmbinarea creșterii copilului cu activitatea profesională

Salutare dragi prieteni!
Perm-Desk-1024x681.pngCu siguranță mulți dintre voi ați auzit dar poate ați și lucrat în așa numitele Co-working spaces, adică spații pentru lucru în comun. Acestea au devenit extrem de populare atunci când tot mai mulți oameni au început să-și petreacă orele de lucru în fața monitoarelor.

Acum spațiile de lucru în comun sunt foarte solicitate în special de către cei care lucrează pe cont propriu, antreprenori la început de cale și alte categorii de profesioniști care pot lucra la distanță.

De fapt, primul spațiu de lucru în comun a fost creat în 1995 în Berlin. Doar 4 ani mai târziu acest concept a ajuns la New York, unde a prins rădăcini și a fost dezvoltat.

Conceptul este unul foarte simplu: este creat un oficiu larg, unde deseori sunt incluse săli de conferințe, săli pentru sport, cafenele și alte facilități. Cei interesați la rândul lor, pot închiria o masă de lucru sau o sală de conferințe atunci când au nevoie. Taxa lunară bineînțeles este mică în comparație cu cea necesară pentru închirierea unui oficiu.

Din momentul lansării primului spațiu de lucru în comun, acest concept a evoluat încercând să acomodeze doleanțele modeștilor antreprenori, profesioniști sau studenți. În special tinerii părinți au văzut în acest concept o posibilitate de a avea copiii aproape, în timpul în care ei pot să-și continue lucru asupra diverselor proiecte sau studii.

Astfel au apărut primele spații de lucru în comun pentru părinți și copii. Acestea de cele mai multe ori sunt alcătuite dintr-o sală de lucru, sală de conferințe, bucătărie, spațiu de joacă și spațiu pentru odihna copiilor. În Germania, spațiile de lucru pentru părinți și copii sunt extrem de populare în primul rând deoarece este destul de greu să găsești un loc pentru copil într-o creșă. Plus la asta mulți tineri părinți preferă să fie aproape de copii.

PVLD37DKJBDYPIBVEWXJVLOHQQ.jpgUnele spații de lucru angajează îngrijitori care sunt responsabili pentru copii în timpul în care părinții lucrează. Altele se bazează pe implicarea părinților, care fac ture de câte o oră pentru a îngriji copiii tuturor. Respectiv, într-o grupă de 4 părinți și patru copii fiecare părinte are responsabilitatea de a avea grijă de toți copiii timp de o oră pentru ca mai apoi să poată lucra neîntrerupt 3 ore. Eu zic că nu este rău 🙂  De când a venit pe lume piciul nostru, nu am lucrat 3 ore neîntrerupt decât noaptea.

Bineînțeles există anumite reguli. De exemplu copiii nu pot veni în sala de lucru sau cea pentru conferințe. Mai mult ca atât, spațiile de lucru în comun oferă posibilitate tinerilor părinți să interacționeze cu alte persoane în situație similară și să facă schimb de experiență, cunoștințe etc. Acest concept pare a fi unul destul de interesant și pentru copii. Ei nu sunt nevoiți să stea zile întregi doar cu mama sau tata, dar au posibilitatea să cunoască alți copii și să petreacă timp împreună.

Trebuie să recunosc că nu am testat încă acest concept, dar ideea îmi place foarte mult. Consider că e o mare oportunitate să-ți poți continua activitatea profesională sau să începi ceva nou avându-ți copilul aproape.

Din acest motiv m-am înscris la un asemenea spațiu de lucru și sper să obțin un loc începând cu luna Martie. Dacă reușesc, vă povestesc neapărat într-un articol separat cum îmi pare mie și micuțului nostru această alternativă.

Mai jos găsiți o listă a spațiilor de lucru pentru copii și părinți din Germania. Dacă sunteți interesați, încercați și povestiți-ne despre experiența voastră.

Berlin

Bonn

Dresden
  • Rockzipfel Dresden

Erfurt

Frankfurt
Hamburg

Hannover

  • Coworkind, www.coworkind.de
    • Coworking mit Kindertagespflege, separate  Räume für Kinder

Köln

  • “COWOKI” Coworking
Leipzig

  • Rockzipfel Leipzig (der Ursprung der Rockzipfelbüros), www.facebook.com/rockzipfel
    • Coworking mit Kinderbetreuung/-aufsicht, separate Räume für Kinder
Markkleeberg
München

 

Potsdam / Werder (Havel)
Westkirchen (bei Münster)

https://www.facebook.com/mimi.westkirchen/?hc_location=ufi

Würzburg

 

Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

 

Surse info:
https://www.coworking-mit-kind.de/deutschland/
Surse foto:
https://www.darlingceo.com/struggles-speech-delayed-child/
https://www.theglobeandmail.com
https://www.sharedesk.net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s