Concediul de maternitate și oportunitățile pentru autodezvoltare

Concediul de maternitate – despre această frumoasă, complicată, transformatoare perioadă din viața multor femei s-a scris și s-a tot scris. S-a scris de bine, s-a scris de rău, s-a scris într-un mod idealist, s-a scris pesimist. Eu astăzi scriu optimist și constructiv 🙂

Mai exact, vreau să vă povestesc despre oportunitățile de autodezvoltare de care putem profita în timpul concediului de maternitate, și nu numai. Știu că autodezvoltarea și concediul de maternitate par incompatibile, mai ales în primele luni de viață ale bebelușului, dar totuși acest lucru este posibil.

Nu o spun eu, pentru că  nu sunt nici specialist și nici nu am experiență pentru a afirma din capul meu acest lucru. O spun cifrele. Un studiu realizat de Mums&Co, susține că 32% din mamele antreprenoare din Australia și-au început afacerea în timpul concediului de maternitate. Un alt studiu realizat în Marea Britanie, susține că viitoarele mămici au planificat schimbări majore în viața lor anume în timpul concediului de maternitate – 18% dintre femeie au planificat să-și găsească un nou hobby, 12 % să învețe o nouă limbă. Fiecarea a 6-a femei a planificat să-și deschidă o afacere și 50% dintre acestea au reușit.

Acum cineva ar putea spune că e mult mai greu de realizat aceste lucruri la noi acasă. Cu toate că această observație ar putea avea un sâmbure de adevăr, există totuși o mulțime de oportunități care sunt accesibile oricui. Articolul de față este anume despre acest tip de oportunități.


Înscrie-te la un curs on-line gratuit

6839971df3b2aa13cc52c94f83dfef00.jpgNoi suntem atât de norocoase să trăim în epoca în care cunoștințele sunt la un click dintanță. Poți învăța orice atât timp cât ai un computer, acces la internet și dorința de a dedica timp pentru acest lucru (bineînțeles după ce bebelușul a adormit).

Iată două platforme pe care găsiți o mulțime de cursuri on-line gratuite :

www.coursera.org

www.edx.org 

Cu toată rușinea o să vă destăinuiesc că am început un curs pentru lucru cu Word, Excel și Outlook. Eu văd deja sprânece ridicate și aud întrebări de genul: Nu ai învățat aceste lucruri la școală?

Hmmm… da și nu. Abia când am început cursul, mi-am dat seama că sunt o mulțime de aspecte pe care nu le-am cunoscut și care îmi pot face lucru mult mai ușor.

În cazul în care dorești un certificat oficial care să confirme participarea în cadrul unui curs și susținerea cu succes a testelor relevante, este percepută o anumită taxă în dependență de curs. Pentru mine de exemplu, este suficient doar să trec un anumit curs pentru a învăța careva lucruri noi, nu neapărat pentru a obține un certificat. Cu toate acestea, un certificat adăugat în CV ar putea să fie de mare folos atunci când hotărâm să ne întoarcem la lucru.


Învață o limbă nouă on-line

71d890d98972206e675b02ad936169daExistă o mulțime de posibilități pentru a învăța o nouă limbă în mediul on-line. Sunt disponibile cursuri întregi realizate de profesioniști și puse la dispoziția noastră absolut gratuit.

Iată doar câteva dintre acestea:

Curs de limba Germană realizat de Deutsche Welle

https://learngerman.dw.com/en/languages

Cursuri de limba Engleză

https://mooec.com/courses/elementary-english-course

https://alison.com/course/English-Grammar-Tenses-and-Sentence-Structure

Curs de limba Spaniolă

https://www.edx.org/course/basic-spanish-1-getting-started

Curs de limba Chineză

https://www.edx.org/course/mandarin-chinese-first-steps-in-chinese


Sport

Sporting mom and babyProbabil acest punct trebuia să-l pun în capul listei. Studii peste studii susțin că sportul joacă un rol definitoriu în crearea stării de bine. Sportul reduce stresul și depresia, contribuie la creșterea încrederii în sine, ne aduce buna dispoziție, mai multă energie și bineînțeles ne ajută să arătăm mai bine.

Când dacă nu în concediul de maternitate avem nevoie de energie și bună dispoziție pentru a o putea proiecta și în familie?

Ați putea integra câteva minute de exerciții atunci când ieșiți cu bebelușul la plimbare.  Pentru mai multă eficiență, puteți opta în favoarea comunităților on-line unde tinerele mămici fac sport sub ghidarea specialiștilor. Comunitățile on-line oferă posibilitatea de a ne împărtăși experiența cu alte mămici și de a ne inspira reciproc.

Una din aceste comunități este Fit Mami (https://www.facebook.com/Fit-Mami-507833942753103/). Aici surorile Irina și Mihaela Galbură au creat o minune de platformă unde tinerele mămici își recapătă formele, încrederea și energia.

Apropo, un curs (Fit Mami Challenge) de 30 de zile costă doar 15 EUR. Fără nici o exagerare, asta ar putea deveni cea mai bună investiție făcută vreodată. Aici vedeți formularul de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/1QjBK6WJQnAWt-6MRaHw-cAH3QWJNY1SkFoEjoa_SQFQ/viewform?edit_requested=true

Eu foarte, foarte mult sper că opțiunile de autodezvoltare prezentate mai sus o să vă fie de mare folos. Din propria experiență știu că atunci când nu fac nimic în afară de treburile casnice, mă simt oribil. În schimb, atunci când reușesc să învăț câte ceva nou – seara pun capul pe pernă mai liniștită, sunt mai încrezută, mai fericită și bineînțeles starea mea de bine este reflectată și asupra familie.

Vă cuprind pe toate cu mare drag,

Cristina

 

Vrei să fii notificat/ă când postăm noi articole? E simplu!

Apreciază pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Ne găsești și pe Instagram: @the.hoinarii

SURSE INFO:
https://www.kidmagazine.com.au/should-you-be-starting-a-business-on-maternity-leave/
http://www.theuniquemumpreneur.com/%EF%BB%BF%EF%BB%BFwhy-maternity-leave-might-perfect-time-start-business/
SURSE FOTO:
http://freedesignfile.com/263778-hd-picture-and-the-baby-with-yoga-exercise-young-mother-01/https://www.delawareshc.org/parents-childs-first-teachers/
https://www.pinterest.de/pin/419679259007796834/
https://www.todaysparent.com/baby/new-baby-smell/
https://i.pinimg.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s