Cum și unde găsim oferte de muncă necalificată fiind în Germania?

Deseori când ajungem peste hotare suntem nevoiți să căutăm locuri de muncă necalificată. Calificările obținute acasă, uneori nu ne pot fi de folos atunci când suntem peste hotare. De exemplu, cineva a studiat Limba și Literatura Română fiind în Moldova. Poate e și posibil să găsești un loc de muncă având această calificare, dar să fim realiști, este destul de complicat.

chelner-kopie

Studenții ar putea căuta oferte de muncă necalificată pentru că deseori ai mai multă flexibilitate. De exemplu, poți lucra chelner într-un restaurant după orele de studiu.

Motivele pentru care am fi interesați de oferte de muncă necalificată sunt diverse, așa că să trecem la treabă și să vedem unde le putem găsi.

1. Ziarele cu anunțuri locale

În Germania chiar și cele mai mici localități au propriul ziar, care este distribut gratuit o dată pe săptămână. În aceste ziare pot fi găsite anume ofertele de muncă din localitatea sau din regiunea dată. De obicei, este descrisă oferta de muncă și neapărat în ofertă putem găsi și numărul de telefon. Sunăm (în orele de lucru bineînțeles) și ne interesăm dacă oferta este valabilă.
Dacă oferta mai este valabilă, de cele mai multe ori, eventualul angajator o să ne invite la o zi de probă „Probetag”. Ziua de probă de cele mai multe ori este plătită.

2. Vizitați companiile / localurile pentru care doriți să lucrați

Poate fi vorba despre o fabrică sau despre un local, sau oricare alt tip de întreprindere unde credeți că sunt disponibile poziții de lucru necalificat. Pur și simplu intrați si spuneți că sunteți în căutare unui loc de muncă. De cele mai multe ori, eventualii angajatori sunt foarte deschiși și o să vă spună dacă acum sau poate în timpul apropiat au nevoie de noi lucrători.

3. Resurse web

http://jobboerse.arbeitsagentur.de/
http://www.stellenangebote.de/
http://www.aktuelle-jobs.de/

Pentru studenți o resursă foarte bună sunt paginile cu oferte de muncă a universităților. Majoritatea universităților administrează așa gen de pagini, dând astfel posibilitate tinerilor să găsescă job-uri part-time pentru perioada studiilor. Acolo puteți găsi atât oferte de muncă din partea întreprinderilor cât și din partea persoanelor private.

Cunoașteți și alte resurse?
Scrieți-le în comentarii pentru a ne ajuta unii pe alții 🙂

Vrei să fii notificat când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Sursa foto: http://asq.org/

2 gânduri despre ”Cum și unde găsim oferte de muncă necalificată fiind în Germania?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s