Sarcina în Germania – Ajutorul acordat de către Hebamme

Sarcina este o perioadă foarte frumoasă, dar fiind într-o țară străină, în cazul nostru în Germania, există o mare probabilitate să faci unele greșeli, care să-ți dea bătăi de cap ulterior. După cum vă puteți da seama, este și cazul meu 🙂 . Pentru a scurta toată povestea o să spun doar că m-am apucat de căutarea unei hebamme mult mai târziu decât este recomandat.


Pentru cei care se întreabă care este funcția unei hebamme, iată o scurtă explicație.
Traducerea directă a termenului Hebamme este moașă, însă aceasta are un rol mult mai extins aici în Germania. Bineînțeles, moașele au studii medicale și licență pentru examinarea mamei și bebelușului. Odată ce am ales moașa, aceasta este persoana care răspunde la întrebările noastre 24 din 24 de ore. Tot moașele ne vizitează acasă, ne acordă asistență cu privire la alăptarea copilului, înbăiere și orice alt gen de întrebări pe care le avem. Moașele sunt de foarte mare ajutor atunci când ne întoarcem cu bebelușul de la maternitate și avem nevoie de asistență profesionistă legată de îngrijirea noului membru al familiei.

wpID29imgID99Informația găsită pe internet și discuțiile private cu persoane care au beneficiat de serviciile moașelor aici în Germania, mi-au confirmat că moașele sunt de foarte mare ajutor în primele săptămâni după naștere. Tot moașele sunt cele care ne informează când putem începe activitățile fizice postnatale. O mare parte din moașe oferă și cursuri speciale în acest sens (Rückbildung). Cursurile de exerciții fizice post-natale sunt insistent recomandate. Atât personalul de la maternitate, cât și medicul care ne monitorizează sarcina va repeta de multe ori că este important să găsim timp pentru aceste cursuri.

Partea bună este că atât serviciile acordate de moașă cât și cursurile de exerciții fizice postnatale sunt acoperite de asigurare.


Problema însă constă în faptul că moașele sunt foarte și foarte solicitate. Respectiv, este dificil de găsit o moașă dacă începi căutările în a 25-a săptămână de sarcină, așa cum am făcut-o eu. Am lăsat lucrurile pe mai încolo gândind că nu va fi prea complicat să găsesc moașa potrivită. Când am început a contacta diverse birouri de moașe era luna aprilie și majoritatea îmi spuneau că au programul suprasolicitat până în luna noiembrie, decembrie.

Acum, pot să spun din propria experiență că are sens să începem căutarea unei moașe cât de curând posibil. Dacă începem acest proces din timp, o să avem opțiunea de a stabili mai multe întrevederi și de a alege moașa cea mai potrivită pentru noi.


Cum găsim o moașă în Germania?

Iată câteva opțiuni:
1. Căutăm pe Google scriind în bara de căutare : Hebamme + (orașul în care locuim).
De regulă o să primim mai multe rezultate. Majoritatea moașelor chiar dacă activează independent și nu în cadrul unui birou specializat au pagina lor web unde sunt descrise toate serviciile acordate și zona în care moașa respectivă activează. Tot pe pagina web găsim și datele de contact.

2. Centrul moașelor din regiune (Hebammenzentrale) – În acest caz, tot putem căuta pe internet: Hebammenzentrale + (orașul sau regiunea în care locuim). Centrele moașelor la fel au datele de contact pe pagina web. În cazul îm care le contactăm la telefon, o să ne ceară următoare informație: Nume și prenume, adresa, datele de contact și data aproximativă a nașterii bebelușului. Ulterior o să ne contacteze cu opțiunile disponibile.

Țin să menționez că în cazul meu Centrul Moașelor nu m-a putut ajuta pentru că am apelat prea târziu și respectiv toate moașele nu aveau capacitate disponibilă pentru programări.

Însă, cei de la Centrul Moașelor (Hebammenzentrale) au fost foarte drăguți oferindu-mi câteva adrese de pagini web unde putem găsi și alte moașe care lucrează independent.

Iată adresele recomandate:
www.hebammensuche.de
www.kidsgo.de
www.babyclub.de

Pentru mine a dat rezultate pagina http://www.hebammensuche.de. Aici am introdus codul postal și am primit o listă de peste 50 de moașe care activează în apropierea mea. Am contactat peste 30 și în sfârșit am găsit o moașă. Toate celelalte mi-au răspuns că nu mai au capacitate de a accepta mai multe cliente.

După cum vedeți, găsirea unei moașe poate fi anevoioasă, așa că e bine pentru orice eventualitate să aranjăm acest aspect legat de sarcina noastră cât mai curând posibil.
În special viitoarele mămici care așteaptă bebelușii în lunile iulie, august ar trebui să caute o moașă cât mai curând. După cum știți, lunile iulie și august sunt preconizate în mare parte pentru vacanță, respectiv probabilitatea de a găsi o moașă scade.

Sper că această informație să fie de folos viitoarelor mămici 🙂

Vrei să fii notificată când postăm noi articole ? E simplu !

Apreciază pagina noastră de Facebook :

https://www.facebook.com/The-Hoinarii-1820596351493017/

Surse foto:
http://kathak-tanz.de
http://www.deinbaby.de

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s